zondag 28 maart 2010

Stille Waters



Vandaag gingen wij uitwaaien aan de Stille Waters.
Eerst leek het erop dat het weer ons in de steek zou laten, want zo na de middag begon dat hier serieus te regenen, maar we waagden er ons toch aan en dat was een goed plan!
Eigenlijk doen we altijd hetzelfde toerke!

We parkeren onze wagen op de parking van 'Den Amandus' en starten onze wandeling daar op de Scheldedijk richting Sint- Amands. In Sint-Amands nemen we de overzetboot tot de overkant van de Schelde en stappen richting Bornem, waar we bij de volgende opstapplaats weer de overzetboot nemen naar Mariekerke.

Net voorbij de kerk is daar een superschattig volks 'eetding' - een gestrande boot met een terraske aan, de 'Mievis' en daar kan je heerlijk rijstpap eten! Maar aangezien de Mievis maar open is als het mooi weer is vanaf april zo ongeveer, konden wij er vandaag niet eten. De weg terug is redelijk lang, zeker het stuk op de dijk. Als je kleine kindjes hebt, is het dan wel handig een buggy mee te hebben.



In Sint-Amands nemen wij dan het kunstige muzikantenstraatje. En elke keer ontdekken wij daar nieuwe dingen! Het is een verkeersvrij straatje en voor de kinderen is het leuk om al die bezienswaardigheden zelf te kunnen ontdekken. Verderop zien we onze auto dan alweer staan, maar dan gaan we altijd nog enen drinken in Den Amandus! Genieten, joh!

Geen opmerkingen: